- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ארנון גיל נ' ג'ט לינק בע"מ
|
תע"א בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו |
6554-07
7.6.2010 |
|
בפני : מוניקה מרגלית |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ארנון גיל ע"י ב"כ עו"ד אשר חלד |
: ג'ט לינק בע"מ ע"י ב"כ עו"ד טל קרת |
| החלטה | |
החלטה
1.בפני בקשה לתיקון כתב תביעה, הנובעת מטענות ההגנה של הנתבעת בכתב ההגנה כנטען, לפיהן שעות הטיסה העולות על מכסה מינימלית של 30 שעות הן "שעות נוספות", וכי יש לראות בשכר הנוסף שלא בוטח כתוספת מותנית שאינה נכללת בשכר הקובע לצורך חישוב פיצויי פיטורים.
המשיבה בתגובתה התנגדה לבקשה וטענה לשיהוי בהגשתה לאחר שהוגשו תצהירי עדות ראשית. המבקש הועסק לטענתה כטייס בשכר חודשי מינימלי בסיסי של 2,900 דולר ללא קשר למספר שעות הטיסה שביצע ובנוסף בתשלום תמורת שעות טיסה מעבר ל- 30 שעות חודשיות. עוד נטען, כי בהתאם לחוזה עבודתו הופרשו עבורו סכומים לביטוח. המשיבה לא ציינה, לטענתה, כי השעות העודפות הן שעות נוספות. בכתב ההגנה נאמר כי לא מוטלת חובה להפריש סכומים עבור עבודה בשעות נוספות בהיותה מותנית.
2.מדובר בתביעה ליתרת פיצויי פיטורים והשלמת הפרשות לביטוח. המחלוקת כפי שעולה מכתבי הטענות היא בשאלת זכאותו של התובע לתשלום פיצויי פיטורים ולהשלמת הפרשות וכן בשאלת השכר הקובע.
גישתם של בתי המשפט בכל הנוגע לתיקון כתבי טענות היא גישה ליברלית ובית הדין לעבודה על אחת כמה וכמה בשים לב לנוסח תקנה 41 לתקנות בית הדין לעבודה (סדרי דין) התשנ"ב-1991 והן בשים לב לעניינים הנדונים בפניו.
בבואו להכריע בבקשה לתיקון כתב טענות, נדרש בית הדין לבחון באם התיקון יסייע בידי בית הדין בבירור המחלוקות האמיתיות העומדות לדיון בפניו. בנסיבות בהן נדרש תיקון כתב הטענות מטעם זה, יש לבחון האם יש בכך משום גרימת עוול לצד שכנגד היכול לבוא על תיקונו בפיצוי כספי (עע 391/99 אלי שניידר ואח' – נתיבי נפט בע"מ, מיום 9.5.02).
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים אני קובעת כי התיקון המבוקש במקרה הנוכחי יסייע לבירור המחלוקות. על השיהוי בהגשת הבקשה לאחר ישיבת קדם משפט ניתן לפצות בתשלום הוצאות.
3.לאור האמור, אני נעתרת לבקשה ומורה על קבלת כתב תביעה מתוקן.
כתב הגנה מתוקן והשלמת תצהירי עדות המשיבה, ככל שיידרש, תוך 30 יום.
המבקש ישא בהוצאות המשיבה (שכ"ט עו"ד) בסך -.2,500 ₪ בצירוף מע"מ כדין.
ההחלטה תישלח לצדדים ע"י המזכירות.
ניתנה היום, כ"ה סיון תש"ע, 07 יוני 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
